Welkom bij de MGATO – Dé oldtimervereniging

Nederland kent veel autoliefhebbers,

280.000 die een speciale interesse hebben in klassiekers en oldtimers.

Een groot aantal van deze liefhebbers heeft zich verenigd in verschillende autoclubs en verenigingen om dit mobiele erfgoed te koesteren en te bewaren voor de toekomst.

Mobiel erfgoed, wat verstaan we daar eigenlijk onder?

Dat zijn bijvoorbeeld allerlei soorten historische schepen, rijtuigen, treinen, fietsen, auto’s en vliegtuigen.

Het zijn de transportmiddelen waarmee door de eeuwen heen goederen, mensen en dieren werden vervoerd.

Mobiel erfgoed gaat over mobiliteit en die is voor de samenleving van onschatbare betekenis. Dit geldt voor geen ander land zo sterk als voor Nederland: onze geschiedenis is er van doortrokken. De Gouden Eeuw is te danken aan het zeilschip, de Industriële Revolutie is ondenkbaar zonder de stoomlocomotief.

En in de 20e eeuw zorgen auto en vliegtuig voor nieuwe en ongekende vervoersmogelijkheden.

Het Nederland van toen en nu valt niet te begrijpen zonder de geschiedenis van scheepvaart, railvervoer, wegverkeer en luchtvaart te kennen. Mobiliteit is het fundament onder onze moderne maatschappij en onder onze welvaart.

De MGATO is dé Oldtimervereniging die zich inzet voor restaureren, onderhouden en genieten van een specifiek deel van dit historisch erfgoed namelijk de iconen van de 50-60-er jaren toen de automobielfabrikanten overgingen van chassis-gedragen naar zelfdragende carrosserieën. Binnen het zeer sportieve automerk MG, wat staat voor Morris Garage, heeft deze innovatie plaatsgevonden bij de MG type A en de MG Magnette. Technisch zijn het zeer goed vergelijkbare voertuigen, maar het grote verschil zit erin dat de MG A  type een chassis gedragen carrosserie- en de MG Magnette een zelfdragende carrosserie heeft. Op dit technisch kruispunt hebben zich zo’n 225 leden verenigd in onze MGATO die zich verbonden voelen door deze twee types in diverse uitvoeringen en hun hobby willen beleven door deze voertuigen te restaureren, onderhouden en er samen van te genieten tijdens de vele toerritten en evenementen die de vereniging organiseert voor zijn leden.

MG type A & Magnette Owners Holland (MGATO)

Dé oldtimervereniging gericht op het iconische automerk MG,  met een sterke focus op de MG A-type  en de MG Magnette types ZA, ZB en ZB-V.

De MGATO is de oldtimervereniging die zich inzet voor het restaureren, onderhouden en rijden met deze MG’s.

De vereniging telt ruim 200 leden en is landelijk actief met zijn activiteiten.

De MGATO toerritten worden elk jaar van april tot en met oktober georganiseerd.

De MGATO

houdt contact met zijn leden tijdens de vele toerritten, evenementen en activiteiten.

De MGATO communiceert en informeert via  maandelijkse nieuwsbrieven, de website, facebook en You-Tube kanaal, afhankelijk van de aard en het karakter van de boodschap.

We kunnen ons goed voorstellen dat u alleen al lid wil worden voor het MGATO clubblad The Octagon . Hiernaast ontvangt u  het automagazine  “De Auto” van de KNAC waarmee de MGATO in vriendschap is verbonden.

The Octagon geeft  6x per jaar specifiek verenigingsnieuws als ook informatie over technische, lifestyle en bestuurlijke onderwerpen maar ook evenementeninformatie en interessante verhalen over de verschillende MGA en MG Magnette modellen als hun bezitters.

Het  automagazine De Auto voorziet u van specifieke informatie over het KNAC basislidmaatschap (onderdeel van het MGATO lidmaatschap) en een breed informatief pakket aan artikelen die u als automobielliefhebber interesseren.

Op de volgende pagina’s treft u meer informatie aan over de MGATO vereniging.

Is uw interesse gewekt dan nodigen wij u graag uit voor een eerste kennismaking of inschrijving. U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

MGATO Bestuur