British Cars & Lifestyle Beurs 2018

Levendig maar wat minder druk

De British cars & Lifestyle beurs in het Autotron in Rosmalen, was ook dit jaar weer een leuke mix van auto’s, onderdelen en Engelse specialiteiten variërend van hoeden en petten, silver plated bestek, picknickmanden, fudge enz. enz. Dit alles omlijst met muziek en voldoende eten en drinken. Toch was het mijn indruk dat er wat minder spektakel was dan vorig. Maar misschien maakte de beurs vorig jaar bij mij wat meer indruk omdat het de eerste keer was dat ik hem bezocht.

Maar noch op zaterdag, noch op zondag was het heel erg druk. De looppaden waren nooit verstopt en ook bij de kramen was steeds voldoende ruimte. Alles bij elkaar een goed bezochte beurs met wat minder bezoekers dan vorig jaar.

Gezamenlijk stand

De MGATO was aanwezig op een gezamenlijke stand met de MG Car Club en de MG T-Type owners club. Er was een centrale catering, verzorgd door de MGCC en ook de auto’s stonden in Le Mans start opstelling bij elkaar. Een overzichtelijk geheel, maar onze club kwam wat minder uit de verf als een zelfstandige eenheid. Gelukkig had Cor Veerhuis een aantal tableaus meegenomen met onder andere een opengewerkte schokbreker, een dito benzinemetersensor. Dat maakte dat menig bezoeker stilhield bij het MGATO deel van de stand.

De picknicktafel werd weliswaar voortdurend gebruikt, maar helaas maar door weinig MGATO leden. Over de twee dagen verspreid kwam slechts een tiental leden even buurten voor een praatje en een drankje. Maar zo’n gezamenlijke stand maakt dat er allerlei nieuwe gezichten aan tafel kwamen en je leert weer eens wat over V8 MGB’s.

Struinen

Met een standbemanning van vier/vijf man was er tijd genoeg om zelf op de beurs rond te struinen en nog wat olie en gereedschap te scoren.

Dank aan Henk Damen die als Chef de Mission de kar trok en die hulp kreeg van de andere bestuursleden en dank aan Cor Veerhuis voor zijn erg mooie tableaus.

Ger van der Peet