Impressie van British Cars & Lifestyle beurs

British cars & lifestyle beurs Rosmalen 2017

Het is altijd weer afwachten of een themabeurs zoals de British cars & lifestyle voldoende aandacht krijgt van het publiek. Ook hier zien we een zekere mate van vergrijzing ontstaan, waardoor de doelgroep wijzigt en de belangstelling moeilijk te voorspellen is.

In de afgelopen jaren was de belangstelling zeer wisselvallig, maar dit jaar was de belangstelling op beide dagen constant hoog.

Natuurlijk is het enthousiasme onder de diverse Engelse klassiekerverenigingen en hun leden nog altijd groot. Maar gelukkig is er ook voldoende animo bij aanbieders van leuke Engelse snuisterijen, lekkernijen, kleding, lederwaren en niet te vergeten onderdelen en gereedschappen, om eenderde van de beursvloer te vullen. Zo waren er stands met typische Engelse kleding en laarzen, maar kon je ook op meerdere plekken typisch Engels silver plated bestek kopen. De stand met allerlei soorten Fudge deed nog de beste zaken, want de brokken waren zo groot en zwaar dat een zakje snel gevuld was en met € 2,95 per ons gaat het hard.

Kortom het is een beurs voor zowel de liefhebber van klassieke Engelse auto’s als voor de partners en dat maakt dit evenement toch een breder publiek trekt dan de gewone autobeurs.

De MGATO stond op zijn haast traditionele stand op de eerste verdieping en vele leden hebben zich even gemeld bij de standleiding die in handen was van Hans van Wanrooij en Emiel Gommers.

Het thema Engelse traditie en sportiviteit

Zoals elk jaar proberen het evenemententeam en het bestuur iets bijzonders te maken van dit evenement. Zo ook dit jaar want er was gekozen voor een meer sportieve benadering dan de gebruikelijke uitstalling van een MGA roadster en een MGA Coupe. Daarom stonden er twee bijzondere MGA’s op de stand: een ongerestaureerde MGA Twin Cam Coupe beladen met een rijke race- en interessante familiehistorie en een MGA roadster omgebouwd naar een zeer sportieve uitvoering die ook wordt ingezet op sportieve klassieker evenementen. Onderstaande foto-impressie laat zien dat beide auto’s echt bijzondere uitvoeringen zijn die veel belangstelling kregen.

Natuurlijk was het weer heel gezellig op de stand en werden er weer veel ervaringen en wetenswaardigheden uitgewisseld. Koffie met koek in de ochtend en gedurende de middag een glaasje wijn waren de ingrediënten die de tongen los maakten.

We zijn blij dat onze zorg voor een afnemende belangstelling dit jaar ongegrond was en dat we ons gedurende beide beursdagen in een gezonde drukte mochten verheugen.

Een bijzonder woord van dank aan de MGATO leden die de op- en afbouw als de standbemanning mogelijk maakte, bedankt en het was de moeite waard!

Het MGATO Great British Cars & Lifstyle evenementen team