MGATO Toerritten

Deelname aan de MGATO toerritten

Jaarlijks rittenseizoen: april – oktober

Vanuit de doelstellingen van de MGATO

‘samen zijn en samen doen’ ontstaan ‘vriendschappen’ 

en versterken we de onderlinge band tussen de leden waardoor in de loop der jaren de typische MGATO sfeer is ontstaan.

Deze laat zich misschien het best omschrijven als “Samen Meer Genieten” door onafhankelijk, open, vriendelijk, gastvrij en vooral bourgondisch met elkaar en onze gasten om te gaan.

De meeste toerritten zijn gebaseerd op een uitgeschreven ritbeschrijving of op het ‘pijltje-bolletje systeem’, maar kunnen worden gereden door alle leden ook als zij geen ervaring hebben in het laatst genoemde navigatiesysteem.

De ritten beperken zich gewoonlijk tot een afstand van ongeveer 60-70 km zodat de deelnemers voldoende tijd hebben voor een gezellige ontvangst met koffie en wat lekkers, de lunch of pick-nick en de evaluatie en prijsuitreiking waarbij een verantwoorde aangeklede borrel niet ontbreekt.

Dat heet bourgondisch 

en in verenigingsverband samen genieten van onze MGA’s en Magnettes.

Vaak worden de toerritten ook gebruikt om er ‘een weekendje uit‘ van te maken. Vanuit deze traditie is er elk jaar een MGATO weekend waar de bolides een nacht mogen overblijven, zodat er ook ruimte is voor een gezellige verenigingsavond waar het diner of de BBQ kan worden afgewisseld met een dansje of een goed gesprek.

Elk jaar organiseren zeven leden, indien gewenst met hulp van de MGATO evenementencommissie, elk een ontspannen maar verrassende toerrit waardoor we gedurende het rittenseizoen op de mooiste plekjes van Nederland komen.

Ook andere oldtimers en klassiekers zijn welkom!

U bent van harte welkom voor een eerste kennismaking. We rijden in de periode april–oktober op elke derde zondag van de maand. De agenda kunt u vinden op deze site.

Aanmelden kan via e-mail secretaris@mgato.nl of telefonisch bij onze secretaris tel; 0545 273600

We kijken met de leden uit naar het samen zijn en samen rijden, maar ook naar u als gast voor een eerste kennismaking. Tot ziens bij de eerst volgende toerrit!

Het MGATO bestuur en evenementen commissie