MGATO Race en Rally mogelijkheden

Nationaal oldtimer festival Zandvoort

Elk jaar in de zomer vindt het Nationaal Oldtimer Festival weer plaats. Met een vol programma op het circuit van Zandvoort met de parades, vrij rijden en races met klassieke bolides.

En meer dan 1.500 klassiekers op de paddocks, tal van merkenclubs, een Meguiar’s Concours d”Elegance en een onderhoudend muziekprogramma. Tot ziens in Zandvoort!

Meer informatie over de programmering en klassementen www.nationaaloldtimerfestival.nl

British Race Festival Zandvoort

Tijdens het British Race Festival vormen combinatie van races, demo’s, vrijrijdensessies en de aanwezigheid van merkenclubs gezamenlijk de grote aantrekkingskracht van Circuit Park Zandvoort.

Met zo’n 6500  bezoekers een waar jaarlijks terugkerend feest voor de historische race en rally-liefhebber.”

Deelname door de MGATO is afhankelijk van het aantal leden dat zich voor dit race festival inschrijft.

Het bestuur van de MGATO wil in overleg met de British Race Festival organisatie eventueel een interessant en uitdagend programma samenstellen.

De programmering verschilt elk jaar maar met deze informatie en opmerkingen krijgt u een goede indruk.

Auto’s van merken zoals Alvis, Riley, MG, Bugatti en Lagonda waren de hoofdrolspelers van de demo’s. De organisatie keek erg tevreden op het weekend terug.”.

Mooi raceprogramma

Entree voor u en uw MGA of Magnette is gratis, voor deelname aan de vrijrijden is een baanpermissie nodig en die kost ongeveer € 35,00, inschrijven door het bedrag over te maken op de ING bankrekening van de MGATO  IBAN: NL25INGB0001490169

Entree voor elke passagier is ongeveer €20,00 en voor een bezoek aan de paddock moet u €8,00 extra betalen!

Rechtstreeks inschrijven kan ook via onderstaande site op hun webiste.

Meer informatie over de programmering en klassementen http://www.britishracefestival.nl/

MGATO Rijvaardigheidstraining

Op verzoek van enkele leden hebben we geprobeerd een leuk Rijvaardigheden introductieprogramma te organiseren. Hierin worden de belangrijkste aspecten van de verkeersveiligheid getraind en intensief beleefd. Een spectaculair programma dat ook geschikt is voor onze leden. Kortom een passend antwoord op de ledenvraag om meer sportieve activiteiten. U maakt kennis met de basisprincipes en -technieken van veilig rijden en u leert tegelijkertijd een milieubewuste rijstijl aan. Tevens leert u onder- en overstuursituaties goed in te inschatten en op te lossen. ‘Near accident’ situaties worden realistisch gesimuleerd en u leert spelenderwijs vaardigheden om een ongeval of letsel te voorkomen.

Trainingsonderdelen

Theorietraining – Waarneming versus ontstaan van een ongeval – Verkeersinzicht en voertuigkennis – Gevaarherkenning –

Het Nieuwe Rijden (online) De theorietraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors.

Voertuigbeheersing Afwisselende oefeningen met bijzondere aandacht voor het tijdig signaleren van noodsituaties en het anticiperen op risicovolle omstandigheden. Zit- en stuurhouding en het grote belang van een goede kijktechniek worden gedemonstreerd en inzichtelijk gemaakt.

Stuurtechniek en voertuigbeheersing op gladde ondergrond Een confrontatie met onder- en overstuursituaties. Deelnemers zullen ervaren dat de gekozen oplossingen mogelijk niet altijd de beste zijn en leren hoe zij controleverlies kunnen voorkomen en de macht over het voertuig kunnen behouden.

Rem- en uitwijkoefeningen Deelnemers ervaren wat er met de auto gebeurt in rem- en uitwijksituaties. De deelnemers leren technieken aan om de controle over het voertuig te behouden of te hernemen in situaties waarin zij zich gedwongen zien een noodstop te maken.

Trainingsprincipe Focus van de training is risicobewustwording. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Bij voldoende inschrijvingen zal uw bestuur deze dag organiseren in Rosmalen op een maandag of woensdag. De duur is ongeveer een halve dag inclusief lunch.

Inschrijfbedrag 125 euro p.p., inschrijven via de MGATO websitedoor het bedrag over te maken op de ING bankrekening van de MGATO  IBAN: NL25INGB0001490169

Meer informatie over de programmering en klassementen http://www.safetyexperiencecenter.nl/