De gecombineerde MGATO-MGTTO toerrit

Gisteren is de toerrit van Jos ven Paula van Tienen verreden, die ons zoals inmiddels bekend de keuze gaf om van Oudewater naar British Autojumble in Waalwijk of een rit vanuit Oudewater door het Groene Hart te rijden .

Aan de MGATO rit werd door 15 MGA eigenaren en 2 MGATO-TD eigenaren mee gedaan die alle eindigden op de British Autojumble in Waalwijk, waar Frans en Regine van Straaten als Hans van Wanrooij en Emiel Gommers hun een warm welkom heette.

De deelnemers van de MGTTO toerrit bestond uit 13 equipes die zich ook niet lieten weerhouden door de weerberichten en genoten van hun toerrit als van de hartverwarmende gastvrijheid van de familie Hauser.

Ik vermoed, nee ik weet eigenlijk wel zeker dat er meer auto’s zouden zijn verschenen als er niet op zaterdagavond en zondag een NOS weerwaarschuwing was uitgegaan waarin voor de weersomstandigheden code geel werd voorspeld. D.w.z. met kans op slagregens en hagelstenen. En vorige week was al op het journaal een item over de hagel geweest met stenen zo groot als pingpong ballen. Dat heeft menigeen afgeschrikt.

Uiteindelijk viel het weer tijdens de  beide toeritten reuze mee. Ik heb het idee dat we om de buien heen reden. De kap heb ik niet op gedaan, zoals vele anderen ook niet!

Frans, Regine en Hans en Emiel hadden een mooie stand opgebouwd, in en rond onze MGATO stand was het echter wel één en al gezelligheid.

Alle lof voor de organiserende MGATO leden, Frans en Regine van Van Straaten, Hans van Wanrooij, Emiel Gommers en niet te vergeten Jos en Paula van Tienen.

 

British Autojumble Waalwijk 2016

Er is al het veel geschreven over dit inmiddels zeer gewaarde jaarlijks terugkerend evenement, het is vooral de laagdrempeligheid en goede atmosfeer die met name de Britse autoliefhebbers naar Waalwijk lokken elk jaar weer.

Er staan elk jaar weer meer merkenverenigingen met hun leden als handelaren die hun onderdelen, accessoires en hebbedingen aanbieden. De vele horeca gelegenheden deden ook dit jaar weer goede zaken want de weersomstandigheden vroegen om gevulde maag en warme dranken.

Vele eigenaren van het historisch Britse erfgoed reden trots rond en werden gezien, maar de clubleden troffen elkaar op de stands van hun vereniging als op bevriende clubstands, dat geeft al aardig de sfeer weer die dit evenement zo tekent.

Ook bij onze MGATO stand stonden of zaten onze leden en gasten droog onder de bekende groene luifel en de gastvrouwen en heren hadden hun handen vol aan het bedienen van hun “gasten”.

Ondanks zijn nog onderhande restauratie van zijn MGA was ook Willem Bakker,  MGATO lid uit Someren, van de partij aangezien hij zich vooraf had aangemeld om een handje te helpen en dat werd gewaardeerd natuurlijk.

De MGATO is een vereniging voor alle leden en daarom is het wel zo leuk om te mogen vaststellen dat tijdens de evenementen de bereidheid aanwezig is om er samen de schouders onder te zetten.

Met vriendelijk groet en tot 17 juli op de vierde MGATO toerrit van 2016

U komt toch ook, weer!!

Het MGATO bestuur