Rollend Engels Erfgoed Evenement 7 oktober 2018

De basis voor bijna elke klassieke autoclub is hetzelfde: de leden willen elkaar en andere enthousiastelingen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Bij de meeste clubs is het automerk de bindende factor, of zoals bij MGATO zelfs het type auto.

Maar er zijn ook clubs die een andere insteek kiezen dan een automerk, zoals de REEE. Dat staat voor Rollend Engels Erfgoed Evenement, afgekort REEE. De REEE organiseert elk jaar een evenement en theoretisch zou je met een Engelse kinderwagen of stoomlocomotief mee kunnen doen. In de praktijk is het toch een bonte verzameling Engelse (klassieke) auto’s die samen een gezelligheidsrit rijden. Maar in principe kunnen alle auto’s van Engels makelij meerijden.

Dit jaar wordt alweer voor de zesde keer wordt een REEE rit gereden. Dit keer op zondag 7 oktober in het westen van ons land. Vertrekpunt is bij het Louwman Museum in Den Haag en eindpunt is bij van der Kooi Sportscars in Houten.

Dus wilt u andere mensen ontmoeten die de eigenaardigheid hebben om auto’s aan de gang te houden die niet voor de eeuwigheid zijn gebouwd, schrijf u dan in op de website reee.nl. Er kunnen ca. 135 equipes inschrijven en de animo is zeer groot, dus wacht niet te lang. DE REEE organisatie kijkt medio september 2018, in overleg met het management van vertreklocatie en de eindlocatie, wat maximaal aandeelnemers mee kan rijden.

Hiernaast vindt u nog wat informatie van de organisatie.

Het doet ons goed dat het deelnemersaantal snel oploopt. En dat er begin maart 2018, tijdens de British Life Style beurs in Rosmalen, al 100 deelnemers zich hebben aangemeld. Dat was vorig jaar 27 deelnemers.

Dat zal te maken hebben met het succes van vorig jaar. Het maximum van 125 equipes zal ook dit jaar wel bereikt worden.

Het REEE is uitgegroeid tot een serieus evenement dat de wereld van de Engelse auto’s vertegenwoordigt in Nederland en ook uit België in 2017.

Bent u nog niet aangemeld en wel geïnteresseerd, kijk dan eens op www.reee.nl onder “MEDIA” (foto’s, dronefilm 2017) , “INFORMATIE” en “PUBLICATIES”. Voorts is er ook het item “REEE-TV” Bij dit item ziet u een interview met Han Volkers, voorzitter van de MGATO en nog andere korte REEE-TV films. Ook kunt u doorlinken op Facebook. Ook kunt uw emailadres nu doorgeven voor nieuwsbrieven.

Bestuur Stichting REEE