Het MGATO bestuur en de organiserende leden Dries en Anneke Kasper nodigen u van harte uit voor het jaarlijks  MGATO ledenweekend 2016

Er is zoveel te beleven in de Achterhoek!

Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Mijmeren langs de waterkant van één van de rustgevende riviertjes. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan.

Zuid-Europa in Nederland Dit klinkt toch als het ultieme geluk? En het mooie is: je hoeft er niet helemaal voor naar Zuid-Europa af te reizen. Want hoe verrassend misschien ook, je vindt het allemaal in de Achterhoek! Maak kennis met het veelzijdige aanbod van de regio. Van leuke attracties en evenementen tot stoere activiteiten in de buitenlucht en interessante musea.

Blijf overnachten! Zelf een beetje van dat geluk ervaren? Kom dan voor het MGATO  weekend naar de Achterhoek.

Hotel ‘Landgoed Ehzerwold’ in Almen is zo’n typisch streekhotel waar je met volle teugen van de Achterhoekse gastvrijheid kunt genieten.

Voor meer informatie zie www.ehzerwold.nl/ en-of www.geldersestreken.nl/achterhoek

In deze habitat hebben Dries en Anneke Kapser voor alle MGATO leden een fantastisch MGATO weekend georganiseerd met een streekwoordelijk Bourgondische karakter. Natuurlijk kunt u rekenen op die typische MGATO sfeer die we als leden zelf toevoegen als ook op een tweetal toerritten die u een goede indruk zullen geven van hun leefomgeving.

Dries en Anneke hebben hun uiterste best gedaan om de twee toerritten zo in te richten dat u een goede indruk krijgt van de bezienswaardigheden in hun Achterhoek.

Een eerste Achterhoekse impressie; (Bronvermelding Wikipedia)

Uit recent archeologisch onderzoek blijkt dat de eerste bewoners zich rond 8800 voor Christus in de Achterhoek waagden. Later, in de middeleeuwen, kregen plaatsen als Bronkhorst, Doesburg, Doetinchem, Terborg en Zutphen al vroeg stadsrechten.

De Achterhoek staat bekend om haar zeer gevarieerde landschap, dat ook wel coulisselandschap wordt genoemd. Afwisselend vindt u bossen, weilanden, riviertjes en eeuwenoude boerderijen.

De bezoeker zal er een geschakeerd natuurschoon vinden zoals op de Lochemse Berg, in boswachterijen te Ruurlo, in de Slangenburg bij Doetinchem en in enkele veengebieden tegen de oostgrens met Duitsland zoals het Korenburgerveen en het Vragenderveen.

De Achterhoek is rijk aan kastelen en landhuizen. Het bekendst is Vorden dat met acht kastelen een van de meest kastelen-rijke dorpen van Nederland is. Deze kastelen zijn: Huis Vorden, Hackfort, Den Bramel, De Kieftskamp, De Wildenborch, De Wiersse, Onstein en Het Medler.

Het landschap rond Winterswijk is misschien wel het meest karakteristiek voor de Achterhoek. Het heeft vanwege het bijzondere karakter de status van Nationaal Landschap Winterswijk gekregen.

Mede door de vele kastelen die wij in de Achterhoek tegen zullen komen, lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. Het is net alsof je in een schilderij van 100 jaar geleden terecht komt. Tijdens het weekend zult u dan ook het gevoel en de geur van vroeger kunnen beleven.

We hopen dat we u hebben kunnen overhalen om het MGATO weekend in uw agenda te noteren en we kunnen rekenen op uw inschrijving

Het MGATO bestuur en de organiserende leden Dries en Anneke Kasper