Een Monsterlijke toerrit en bijzondere BBQ in Monster

“De monsterlijk mooie toerrit” van 17-07-2016.

Het was werkelijk “Monsterlijk Mooi”. A) omdat het eerste ATO-rit die helemaal droog en zonder kap kon worden gereden en B) omdat de temperatuur perfect was om te rijden en C) we de gehele dag konden genieten van Gezelligheid en mooie Omgeving. Toen wij om 10.15 uur aankwamen bij het Café Klein Giethoorn zat tot onze grote verbazing het terras al vol met clubgenoten. Na een uurtje gezellig bijgekletst te hebben werden wij door Cees en Sjaak toch wel verzocht om naar de auto’s te gaan, alwaar wij de ritpapieren uitgedeeld kregen. Na het bestuderen van de vragen (om niet voor verrassingen komen te staan) gingen wij op weg en werden al snel de “gids”van een groep van 5. Het “Groene Hart” blijft altijd weer een schitterende plek om te rijden en wéér hebben we over voor ons onbekende wegen, langs schitterende tuinen en over idyllische wegen  gereden. Ongemerkt reden we zo via Zoeterwoude, Leidsendam en Delft Den Haag binnen. Verbaasd reden we zo in Den Haag tussen, de ene kant de tramrails en de andere kant langs het water van de Vliet, waar diverse mooi landgoederen lagen. Het probleem bij het voorop rijden is echter, dat je eigenlijk niet altijd de gelegenheid hebt om voldoende aandacht aan de vragen te besteden. Onder de voorwaarden dat wij de rest van de rit óók voorop zouden rijden, kregen wij de ontbrekende antwoorden toegespeeld. Zodoende kregen wij  een mooie basket van Huyskweker de Zonnebloem (het bedrijf van Aad en Trees Zuyderwijk) als 2e prijs.

Jolyde en Siegfried de Blieck

Bourgondische BBQ in Monster.

Onze monsterlijk mooie toerrit eindigde bij de kwekerij van Aad en Trees Zuyderwijk. Na door de overweldigend mooie kassen gelopen te zijn, werden wij gastvrij verwelkomt bij het “BBQ-restaurant” van de familie Zuyderwijk. De binnenplaats stond al helemaal ingericht als terras en werkelijk aan alles was gedacht. De koffie was bruin en de koelkast goed gevuld met diverse wijnen, bieren en diverse alcoholvrije drankjes. Nadat iedereen zich gesetteld had en zichzelf had voorzien van een drankje vond de prijsuitreiking plaats, waarbij een trolley met schitterende baskets naar voren gereden, waar de prijswinnaars en rituitzetters een mooi gevulde basket mochten uitzoeken. Diverse leden die echter geen prijs hadden gewonnen, gingen shoppen in de kas en zodoende met net zulke mooie planten naar huis toe. Het vervoer van zo’n gevaarte in de MGA is alleen al een hele onderneming, maar gelukkig waren Jos en Paula van Tienen met een grotere auto en konden die onze basket voor ons meenemen.

Na de prijsuitreiking werden de gasbarbecues aangestoken en alle heerlijk salades en sausen uitgestald; het Turkse brood was ook niet te versmaden. Met behulp van Cor Veerhuis voorzag Aad ons van de heerlijkste stokjes saté, karbonades, kip en visspiesen. Wij hebben weer echt genoten van jullie gastvrijheid Aad en Trees en de gezelligheid van een ieder die aanwezig was.

Jolyde en Siegfried de Blieck