Geslaagde eindeseizoensrit 2016

De laatste MGATO toerrit van het seizoen 2016

Gerard en Annet van Essen hadden voor ons een ruime verkenning van de Posbank uitgezet waardoor we zo’n 100 km hebben kunnen genieten van de mooie herfstachtige uitzichten.

Vanuit Borculo eens een keer niet vroeg op pad voor een MGATO rit is ook weleens lekker.

Keurig op tijd rond 10.00 uur aangekomen in Velp en na een parkeerplek gevonden te hebben meldden we ons bij de uitzetters Gerard en Annet van Essen.

Het beloofde een mooie zonnige dag te worden en dat hadden meer leden gehoord gezien de grote opkomst van 25 auto`s. Veel bekende gezichten maar gelukkig ook nieuwe leden die toch de laatste rit van dit seizoen wilden meemaken en de gezellige sfeer wilden proeven

Na wat uitleg over de route, want er zijn altijd op het laatste moment wat aanpassingen nodig, zijn we gaan rijden. We vertrokken richting de Posbank, een heuvelachtig terrein ontstaan door uitlopers van de ijstijd. De route volgde verder door dorpen, landbouw- en natuurgebieden.

Het adres voor het hapje en drankje, de Kruisberg in Doetinchem, was voor ons moeilijk te vinden, maar dankzij een TomTom waren we toch nog op tijd voor een heerlijke lunch. Na de lunch hadden we enige startproblemen als ‘welke kant moeten we op’, maar we kwamen uiteindelijk toch nog op de juiste route uit. Via de dijkweg met prachtige wilde uiterwaarden en een stukje autobaan als verbindingsweg kwamen we tenslotte weer terug op de startlocatie.

We kijken terug op een prachtige rit met veel variatie aan heuvels, landbouwgebieden, kastelen en dijken, wat dit gebied zo speciaal maakt. De prijswinnaars werden min of meer aangewezen, want er was geen selectie mogelijk. De eerste prijs ging naar Jolyde en Siegfried de Blieck en de tweede was voor ons.

Na gezellig nagepraat en gegeten te hebben keerden wij in het donker, begeleid door de volle maan weer huiswaarts.

Deelname van nieuwe gezichten en ook jongere leden

Naast de vaste kern van toerritrijders mochten we ons ook verheugen op een aantal leden die deze laatste seizoensrit  heeft aangegrepen om nader kennis te maken met andere leden en te genieten van dit mooie stukje Nederland, zeker in deze periode van het jaar.

Zeer verheugd waren we met de deelname van enkele jongere leden, in de leeftijdscategorie van 30-46 jaar en zij brachten duidelijk een andere beleving mee die aanstekelijk werkte op interactie tussen de leden.

Van een generatiekloof was dan ook niets te merken, van een echte MG en MGATO beleving des te meer. Kijk daar doen we het voor, want vernieuwing en het aantrekkelijk maken van onze MGATO voor een bredere doelgroep en een jonger publiek is één van de doelstellingen die we ons gesteld hadden.

Kortom een geslaagde zondag met schitterend weer waardoor de bezienswaardigheden en landschappen nog beter tot hun recht kwamen. Een voorbeeldige afsluiting van het rittenseizoen dat toch wat getekend was door de effecten van de klimaatverandering, we zullen ons erop moeten instellen dat buienradar een vast onderdeel is geworden voor het deelnamebesluit aan de toerritten. Maar de jongeren onder ons brengen weer meer energie, vitaliteit, vernieuwing en competitie in de maandelijkse toerritten. Dus de regelmatige winnaars van de toerrittrofeeën hebben er concurrentie bij gekregen en de jongeren een schat aan ervaringen. Zo treffen gepassioneerde generaties elkaar en krijgt de MGATO weer een toekomst perspectief. Als dit de oogst mag zijn van het seizoen  2016 dan mogen we daar met z’n allen best trots op zijn en dat geeft weer energie om door te gaan.

We moedigen onze leden en jongeren dan ook aan om ook eens op onze MGATO website te kijken naar de deelnamemogelijkheden. Ook de social media pagina’s zijn informatief en staan inmiddels in revisie op initiatief van enkele jongere MGATO leden zodat deze er voor de ALV 2017 weer sprankelend bijstaan.

U begrijpt een tevreden secretaris

Ria en Henk Bannink.