Geslaagd en sfeervol MGATO weekend 2016

MGATO weekend 2016 in Almen

Vrijdag

Deelname aan het MGATO weekend was naar keuze modulair in te vullen, aankomst op vrijdag, zaterdag of zondag met deelname aan het programma of een opstap tijdens het programma. Deze opzet maakte het mogelijk voor veel leden om afhankelijk van hun agenda’s of andere afwegingen toch deelgenoot te zijn van de inmiddels befaamde als sfeervolle jaarlijks terugkerend MGATO weekend.

Aankomend op vrijdagmiddag troffen we al snel enkele MGATO leden op het terras van Hotel ‘Landgoed Ehzerwold’ te Almen gelegen in de Achterhoek. Dit voormalige sanatorium is inmiddels omgebouwd tot een sfeervol congrescentrum met goede hotel als restauratiemogelijkheden. Het is gelegen in een zgn oud hollands landschap wat getekend wordt door prachtige landerijen met oude tot zeer oude bomen zoals eiken en beuken die het landschap zijn karakter als sfeer geven.

Na het parkeren en inchecken was het tijd voor een gezellige borrel met aansluitend een goed diner waar goede gesprekken op gang kwamen en de sfeer er al goed in kwam.

Zaterdag

Op zaterdagmorgen mochten we weer een aantal MGATO leden verwelkomen tijdens het ontbijt en aansluitend heeft Dries Kasper met stevige hulp van Anneke de leden geïnformeerd over de route die we deze dag zijn gaan rijden. Het bleek een toerrit van zo’n 100 km te zijn die ons een rijke verkenning moest geven van het Achterhoekse stukje Nederland.

Nadat de cabriokappen waren neergehaald zat de stemming er al goed in en zijn we met een kleine tussenposen op weg gegaan. Via het landelijke wegennet hebben we stalen bruggen gepasseerd en onverharde wegen gepareerd zonder dat onze MG’s teveel stof hebben moeten ondergaan. Het weer was ronduit fantastisch en we genoten met volle teugen.

De koffiepauze was gepland in Borculo alwaar een heus brandweermuseum is gevestigd met prachtige brandweeroldtimers en brandweerapparatuur. In deze setting hebben veel leden met belangstelling naar al dit moois gekeken en in het nabij gelegen terras genoten van hun welverdiende kopje koffie met appelgebak onder een blauwe hemel en een stralende zon.

Vervolgens weer op weg om de Achterhoek eens nader te verkennen en dat leverde prachtige plaatjes op waarvan u willen laten meegenieten als u onderstaande link naar een fotoalbum van Sjaak van ’t Wout aanklikt.

De lunch hebben we samen genuttigd in een prachtige omgeving als horecagelegenheid waar naast onze MG’A’s ook een potentieel nieuw lid met zijn gerestaureerde Honda S800 aanwezig was op het parkeerterrein. Tijdens de kennismaking bleek dat hij ook bezig was met de restauratie van een MG A, dus u begrijpt een aanmeldformulier was gauw aangereikt en nu maar afwachten of hij deze uitnodiging verzilverd!

Kortom weer verantwoord op weg naar  Hotel ‘Landgoed Ehzerwold’ te Almen en zo rond de klok van 17.00 uur de MG’s geparkeerd, even naborrelen op het terras en dan op naar het avondprogramma.

Om 18.30 stond er een lezing gepland over de distributie van benzine in periode voor de tweede wereldoorlog naar aanleiding van de uitgave van een boekwerkje geschreven door ons lid Rutger van Booy

MGATO sfeervolle BBQ

Gevolgd door een heerlijk en goed verzorgde BBQ waar de tongen losser werden naarmate de avond vorderde. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Henk Kuyper die ons verraste met een breed repertoire aan liedjes en teksten die het aanwezige gezelschap zeer konden waarderen. Het lag in de lijn van de sfeer van onze vereniging en het geluidvolume was van dien aard dat ook een goed gesprek mogelijk was, kortom een geslaagde als zeer sfeervolle avond die nagenoeg geheel in de buitenlucht op het terras heeft mogen plaatsvinden. U begrijp dat iedereen vermoeid maar voldaan naar bed is gegaan alwaar een verrassing wacht in de hoedanigheid van enkele muggen die de gemoederen wel hebben beziggehouden, een landelijke omgeving dat weer wel!!!! 

De afsluitende zondag

NA een prima ontbijt mogen we ons weer verheugen op een stralende dag. Na het ontbijt de briefing betreffende de te rijden route en we worden verrast met een kastelenroute die ons naar de 8 kastelen in de regio Vorden zal brengen. Met onderweg een aantal vragen, die best lastig bleken te zijn… wat is met meervoud van auto …

Helaas is de MGA van Aad en Trees uitgevallen door een technische storting en zijn met behulp van de ANWB “zonder te mogen stoppen” met een hulpaccu huiswaarts moeten rijden.

Nog een mooi plaatje schieten van alle MG’s  op het grasveld voor het landgoed en we gaan van start.  Tijdens de rit waren Dries en Anneke Kasper zo vriendelijk om hun huis en tuin ter beschikking te stellen voor een koffiepauze, maar niets voor niets want er wachtte hier de “speedy”, een heuse uitdaging. Onder de begeleiding van een semi-prof werden alle deelnemende leden even onderricht in het pijl en boogschieten, gevolgd door een serieuze poging om met drie kansen de punten binnen te halen. U begrijpt met wisselend resultaat, maar dat mocht de pret niet drukken, Dries en Anneke hadden hun beste beentje voorgezet en we hebben genoten van de Achterhoekse kruidkoek met koffie als alle andere aangeboden lekkernijen zoals de eigengemaakte appelsap.

Via allerlei landelijke weggetjes komen we terecht in Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland. Het blijkt een museumstadje te zijn, je waant er jezelf in de goede oude tijd waar de snelheid nog geen vat heeft gekregen op het leven.  Het bleek het bezoeken meer dan waard en de leden verkende de bezienswaardigheden , dronken er wat en sommige kochten een leuk aandenken of zelfs een stukje glaskunst waar ze al lang naar op zoek waren.

Vervolgens hebben we onze bolides weer gepakt door het “centrum van Bronkhorst” naar het pontje om de Ijssel over te steken op weg naar het eindpunt in Brummen, waar we gezamenlijk een heerlijke lunch hebben genuttigd en het weekend werd geëvalueerd ; “prima weekend” “goed georganiseerd” “ de Achterhoek is zeer de moeite waard “  “wat een geluk gehad met het weer”

De equipe Hans van Wanrooij en Emiel Gommers gingen met de eerste prijs aan de haal en wij waren “second best” , Frans en Regine mochten de 3e prijs in ontvangst nemen. Allen kregen een pakket met een Achterhoeks aandenken.

Hartelijk dank voor dit fijne weekend en we hebben genoten van niet alleen de gereden routes maar ook van de goede gesprekken met onderwerpen van uiteenlopende aard.

Eric en Mary Janssens

Voor een goede sfeer impressie, kijk eens op onderstaande link, dan krijgt u fotoalbum met foto’s opgemaakt door Sjaak van t Wout tijdens het MGATO weekend 2016

https://myalbum.com/album/GTJNv5B3Gkyi