Internationale Concours d’Élégance Paleis Het Loo

Het stijlvolle en grootste klassiekerevenement van Nederland

vindt plaats op 1, 2 en 3 juli 2016 en kent een geheel nieuwe opzet.

Zo zullen alle auto’s die deelnemen aan het Internationale Concours een mooier podium krijgen op en rond het plein voor het Paleis.

Het Nationale Concours verhuist naar de punt van het gazon aan de paleiskant, terwijl de deelnemers aan de spectaculaire sprint opgesteld worden voor de ‘deur’ van de sponsor Vredestein.

Werkelijk álles wordt uit de kast gehaald om van de twaalfde editie een nóg groter spektakel te maken dan het al was, met als centraal middelpunt natuurlijk het prachtige Paleis Het Loo. Een mooier decor voor een feest is in ons land nauwelijks denkbaar.

Exclusief én bereikbaar

Niet nieuw, maar wel succesvol en dus ook weer terug zullen de diverse merk- of themagebonden displays op het concoursterrein zijn. Het idee is om vier opvallende, spraakmakende of bijzondere modellen van een merk of volgens een bepaald thema samen te voegen, om zo interessante deeltentoonstellingen binnen het autofeest te creëren.

De organisatie belooft een goede mix van unieke, exclusieve automobielen en bereikbare ontwerpen uit het verleden. Dat laatste zal ook goed te zien zijn op de klassiekerparkeerplaats op het concoursterrein.

Daar kunnen bezoekers met hun klassieke auto gratis parkeren en dat levert altijd een bonte verzameling op van leuke, mooie en bijzonders klassiekers. Op het terrein rond het paleis zal er van alles te beleven zijn voor jong en oud, man en vrouw.

Denk daarbij aan tal van winkeltjes met lifestyle-producten, modeshows, optredens van diverse artiesten en meer!

Internationaal concours

Het Internationale Concours d’Élégance Paleis Het Loo vormt zoals altijd de basis van het weekeinde. Zo’n zestig topklassiekers uit binnen- en buitenland strijden hier om de titel ‘Best of Show 2016’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie.

Nationaal concours, Vredestein Sprint

Naast het vermaarde internationale concours is er ook weer een Nationaal Concours. Dit is vooral bedoeld voor klassiekers, maar de organisatie toont hier ook auto’s uit het Nederlandse straatbeeld van de jaren zestig, zeventig en tachtig. De sprints met vooroorlogse auto’s vinden nu diverse keren per dag plaats op de Koningslaan. Reken hier op brullende motoren en de geur van olie en verbrand rubber. Samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool vormen de Vredestein Sprints een zeer spectaculair onderdeel van het concours. En alsof

dat allemaal nog niet genoeg is, kunt u tijdens het feestweekeinde in Apeldoorn rekenen op een Royal Fair, waar zo’n dertig bedrijven hun waar komen tonen, een Club Concours, veel muziek en entertainment en diverse ‘rollende keukens’. Gedurende de drie dagen zijn bovendien de koninklijke vertrekken in Paleis Het Loo te bezoeken.

 

KNAC

Als u besluit om dit evenement te bezoeken dan altijd even bijpraten op de stand van de KNAC die hier een vaste exposant is, zo krijgt de vriendenclub tussen de KNAC en de MGATO ook een zichtbare glans.

bronvermelding: KNAC 2016