MGA Twin-Cam roadster

Het identificeren van de MGA-1600 Twin-Cam roadster

Er zijn maar vijf verschillende types van de MG type A.

De 1500, 1600, MKII, Twin-Cam en de  1600 MKII De-Luxe.

De drie belangrijkste MGA modellen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door hun grille, voor- en achterlichten evenals hun cilinderinhoud badge.

Het meest bijzondere  kenmerk van de Twin-Cam is natuurlijk de  1622 cc motor met twee bovenliggende nokkenassen.

Verder is de uitvoering vergelijkbaar met de eerder beschreven 1600 MKII De-Luxe

De MGA Twin-Cam is gebouwd op een speciaal ontworpen Twin-Cam chassis, aangezien het motorvermogen en een betere remcapaciteit om deze aanpassing vroegen.

Een typisch kenmerk van de Twin-Cam is dat de kachel  ten opzichte van de modellen met de gewone motor gespiegeld staat.

 

De  Twin-Cam modellen

waren dan ook uitgevoerd met rondom Dunlop schijfremmen op alle wielen en kregen de zgn“centrelock disc wheels”.

Het interieur wordt gekenmerkt door luxere stoelen ofwel de competitiestoelen met de zo  kenmerkende Engelse gekleurde piping in de passende contrastkleur afhankelijk van de kleur van de bekleding.

Bijzonder  is dat de Twin-Cam is uitgevoerd  met zowel  1500 als 1600 stijlelementen zoals de achterlichten en stads-knipperlichtcombinaties, uiteraard wel met de kenmerkende type aanduidelingen  op het motorkaphuis en op het kofferdeksel.

Je mag stellen dat dit top model het meest begerenswaardige model is die inmiddels tot een tijdicoon is uitgegroeid en zijn waarde de oorspronkelijke nieuwprijs ver heeft overschreden.

De Twin-Cam is geproduceerd als een roadster en als een coupé uitvoering.