MGA Twin-Cam Coupé

Het identificeren van de MGA-1600 Twin-Cam coupé

Er zijn maar vijf verschillende types van de MG type A.

De 1500, 1600, MKII, Twin Cam en de  1600 MKII De-Luxe.

De drie belangrijkste MGA modellen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door hun grille, voor- en achterlichten evenals hun cilinderinhoud badge.

De meest bijzondere  kenmerk van de Twin-Cam is natuurlijk de speciale  1622 cc motor met twee bovenliggende nokkenassen.

Verder is de uitvoering vergelijkbaar met de eerder beschreven 1600 MKII De-Luxe

De MGA Twin-Cam is gebouwd op een speciaal ontworpen Twin-Cam chassis, aangezien het motorvermogen en een hogere remcapaciteit vroegen om  deze aanpassing.

Bij de Twin-Cam coupé is het dashboard aan de onderkant recht en het heeft  geen afgeronde hoeken zoals de roadster  die heeft.

 

De MGA Twin-Cam

Een typisch kenmerk van de Twin-Cam is dat de kachel gespiegeld staat ten opzichte van die bij de modellen met de gewone motor.

De Twin-Cam modellen waren ook uitgevoerd met rondom Dunlop schijfremmen op alle wielen en kregen de zgn “centrelock disc wheels”.

Het interieur wordt gekenmerkt door luxere stoelen ofwel de competitiestoelen met de zo  kenmerkende Engelse gekleurde piping in de passende contrastkleur afhankelijk van de kleur van de bekleding.

Bijzonder  is dat de Twin Cam is uitgevoerd  met zowel  1500- als 1600-kenmerkende stijlelementen zoals de achterlichten en stads-knipperlichtcombinaties, uiteraard wel met de kenmerkende type aanduidingen  op het motorkaphuis en  het kofferdeksel.

Je mag stellen dat dit top model het meest begerenswaardige model is die inmiddels tot een tijdicoon is uitgegroeid en zijn waarde de   oorspronkelijke nieuwprijs ver heeft overschreden.

De Twin-Cam is geproduceerd in  roadster en in  coupé uitvoering.