MGATO – MGCC – MGTTO Samenwerkingsoverleg

MG verenigingen

Nederland kent ca. 280.000 autoliefhebbers die een speciale interesse hebben in klassiekers en oldtimers.

Een groot aantal van deze liefhebbers heeft zich verenigd in verschillende autoclubs en verenigingen om dit “mobiele erfgoed” te koesteren en te bewaren voor de toekomst.

De emotionele beleving van veel oldtimer- en klassiekerbezitters is niet alleen merk- maar vooral ook type georiënteerd, daarom zijn er in het verleden verschillende verenigingen, zowel landelijk, regionaal als plaatselijk opgericht; elk met een eigen karakter en identiteit.

Nederland telt drie landelijk opererende MG clubs, behorend tot de al langere tijd gevestigde clubs in Nederland:

MG Car Club Holland (MGCC)

De MG Car Club Holland is een merkenvereniging voor enthousiaste eigenaren van alle MG modellen uit Engeland tot en met de MG modellen die nu worden ontwikkeld en geproduceerd in China.

De vereniging telt ongeveer 2.650 leden en is landelijk actief met zijn activiteiten en toerritten.

MGT – Type Owners Holland (MGTTO)

De MG T-Type Owners Holland is een oldtimervereniging waar alles draait om het Square Front, dus om de modellen die gebouwd zijn tot midden vijftiger jaren. Deze zijn herkenbaar aan de rechthoekige chromen grille.

De vereniging telt ongeveer 450 leden en is landelijk actief met zijn activiteiten en toerritten.

Samenwerking & overleg

MGA – Type Owners Holland (MGATO)

Dé oldtimervereniging gericht op het iconische automerk MG met een sterke focus op de MG type A en de MG Magnette types ZA, ZB en ZB-V.

De vereniging telt ongeveer 235 leden en is landelijk actief met zijn activiteiten en toerritten.

De leden van deze drie clubs vormen samen met hun partners een bont en enthousiast gezelschap. Al deze leden hebben dezelfde passie en doel, nl. het in goede staat houden van hun MG en daarmee de merkbeleving.

Er is spraken van een goede samenwerking tussen deze drie verenigingen met respect voor ieders identiteit, specifieke aard, karakter en doelstelling. De samenwerking is zichtbaar tijdens de jaarlijks terugkerende gezamenlijk georganiseerde evenementen of deelname daar aan, zoals de

  • MG-Informatie- onderdelenbeurs te Houten,
  • British CARS & Lifestyle beurs in Rosmalen,
  • British Autojumble te Nieuwkuijk
  • British Race festival en Oldtimer festival te Zandvoort

Maar ook voor diegenen die belangstelling hebben voor “MG” in het algemeen of nog geen MG bezitten is er plaats binnen de clubs, al was het alleen maar om te zoeken naar zo’n MG.

MG wordt niet voor niets “the marque of friendship” genoemd.