MGATO Midden Nederland Rit 15 mei 2022.

Op 15 Mei genoten 34 enthousiaste MGATO leden en partners van een heerlijke kop koffie met een petitfour alvorens aan een rit, uitgezet door ons lid Cees Ronk, te beginnen.

De rit ging vanuit Zeist richting Amersfoort waar een bezoek kon worden gebracht aan Kamp Amersfoort wat op ons diepe indruk maakte toen we werden geïnformeerd hoe het in de tweede wereldoorlog in dit Kamp aan toe ging.

Wij vervolgden onze rit richting Leusden-Zuid waar wij door het mooie landgoed en voorbij het landhuis “De Treek” kwamen en daarna via Leusbroek naar Scherpenzeel werden geleid.

Onderweg konden we genieten van een afwisselend landschap met bossen, houtwallen en uitgestrekte weilanden met boerderijen.

Via Amerongen gaat de tocht over de Lek Dijk naar Wijk bij Duurstede, mijn chauffeur Henk Damen begint trek te krijgen en wij besluiten hier te lunchen. Wij vinden een mooi terras naast de niet afgebouwde, maar toch imposante toren van de Grote Kerk in het centrum.

Via de Langbroekse weg en de langbroekerdijk komen we uiteindelijk via Driebergen weer op onze startlocatie in Zeist, waar wij de laatsten zijn die binnenkomen. Onze voorzitter was al begonnen aan zijn afsluitende praatje waarin hij Cees Ronk hartelijk bedankte voor zijn goede organisatie en mooie rit. Ook Hans van Wanrooij werd van harte bedankt voor zijn werk om een GPX bestand te maken. Wij hebben er dankbaar gebruik van gemaakt. Het maakt het rijden wel erg relaxed, waardoor we alle tijd hadden om van de omgeving te genieten.

Het was prachtig weer met een mooie rit door een prachtige omgeving met een gezellige sfeer en dat is MGATO.

Bedankt organisatoren !!!

Dries Kasper.