Op 24 april is de eerste rit van dit seizoen verreden. Dit is traditioneel een rit die gezamenlijk georganiseerd wordt door de T-type en de A-type owners. Voor MGATO hebben Jos en Paula van Tienen de organisatie op zich genomen. Totaal 37 equipes, ongeveer gelijk verdeeld over de beide clubs is een mooie opkomst. Het was schitterend weer en de eerste plaats van de uitdagende rit was voor Peter en Lucienne Bieshaar. Hieronder het verslag van Robert de Vor.

Van Oudewater naar Oudewater

Op zondag 24 april was het eindelijk zover, voor mijn dochter en ondergetekende; Onze allereerste tour/puzzel-rit met de MGATO in onze net aangeschafte MGA “1600”.

Waar we ons van tevoren ook erg op verheugden was het feit dat het een gecombineerde rit betrof met zowel de MGATO als de MGTTO. Een combi van vooroorlog’s en net naoorlog’s mobiel erfgoed!

In de voorbereiding keek ik op google streetvieuw en kreeg daar op het aangegeven adres een woonhuis met garage te zien. Ik dacht nog klopt dit wel? We verwachten eerder een restaurant met parkeerterrein, dus met lichte spanning naar Oudewater gereden of dit wel klopte. En inderdaad in de aangegeven straat stond een indrukwekkend scala aan met liefde gerestaureerde en onderhouden automobielen, dus dat zat wel goed! Bij het bewuste adres aangekomen werden we naar de garagedeur verwezen en toen we die openden ging er een wereld voor ons open. We liepen een dependance van het Louwman museum binnen. We keken onze ogen uit, wat een sfeervolle ruimte met een geweldige verzameling over van alles van het merk MG! Vervolgens een warm bad in een zonovergoten tuin met collega enthousiastelingen, waar we uiteindelijk de briefing ontvingen en gelijk vertrokken. (één van de eerste weg en later op de dag één van de laatste terug 😉

De rit zelf voerde langs prachtige landschappen, met meer dan voldoende mogelijkheden om even te stoppen en te genieten van het uitzicht of om één van de terrasjes op te zoeken. Het gebied waar de tocht gehouden werd leent zich daar ook bijzonder goed voor.

Het leuke was dat je soms alleen, en dan weer in steeds wisselend gezelschap je weg vervolgde. En ja soms mis je dan wel eens een afslagje, maar een blik achterom leerde dan snel waar je je weg moest vervolgen (even spieken zoals vroeger in de klas). Een paar keer stopte er een lichtblauwe MG TD achter ons als we even verkeerd dreigden te gaan om te kijken of we de weg wel juist zouden vervolgen!  Zeer attend. Maar het leukste is natuurlijk om de route zelf te vinden.

Bij verschillende stops was het gezellig en hadden we als nieuwkomers weinig moeite om aansluiting te vinden. Genieten dus van een zonovergoten dag en onvergetelijke eerste tocht van het seizoen.

P.s.

Mijn dochter (24) merkte onderweg op, “pa (62) ik denk dat ik de gemiddelde leeftijd vandaag aardig naar beneden heb bijgesteld”. Ik las ergens dat de nieuwe generatie begrijpelijkerwijs wat ondervertegenwoordigd is dus neem de volgende keer de jeugd mee, het MG zaadje moet nu geplant worden om dat erfgoed blijvend op de weg te houden generaties na ons. Mijn dochter vond het in ieder geval ook zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!