19 Mei, alweer de derde zondag van de maand. De zondag die voor ons in het teken van MG, vriendschap en gezelligheid staat. Ruim 30 jaar houden we deze zondag zo veel mogelijk vrij voor onze gezamenlijke hobby; de MG-A. Zo ook vandaag gaan we op weg voor de Bos, Weide en Water Rit. Een zonnetje vergezelt ons naar Leersum alwaar Theo en Bettine al op op ons wachten. Genietend van de aankomst van mede MG fanaten drinken we een kopje koffie, vertellen we elkaar het laatste nieuws en genieten van de mooie auto’s die het terrein op komen.
Na nog wat laatste instructies met betrekking tot de te rijden rit stapt een ieder min of meer soepel in zijn bolide om vervolgens na de eerste bocht gezellig op elkaar te wachten en zo samen in kleine groepjes verder te gaan.
Hoe mooi ons land is in het voorjaar werd vandaag weer eens meer dan duidelijk, we passeerden prachtige dorpjes, reden door fris groene bossen, tussen mooi ingezaaide landerijen, weilanden met jong vee, het kanaal bij Wijk bij Duurstede en zagen vele gezellige terrassen vol met genietende mensen.
Samen met Ab en Vrouwe kozen we voor de lunch in een theetuin, gelegen op de route aan de dijk. Genietend van elkaars gezelschap, heerlijke vers gemaakte soep, broodjes en zelf geperste appelsap verorberden we onze lunch in het net gemaaide gras onder een kersenboom. Mooier kon het niet worden dachten we….
Nadat de buikjes gevuld waren, vertrokken we richting het eindpunt Bos-restaurant Berghuis. Nadat de MG in het bos was geparkeerd heb ik nog even snel de nodige vooral gegokte antwoorden ingevuld en ingeleverd.
Het eindpunt was wederom volop gezelligheid, zittend aan picknick banken onder grote parasols volop napratend over de prachtige rit en dan ook nog het in ontvangst mogen nemen van de 2e prijs; een Leersum schaapje. Jullie moesten eens weten hoe lang ik al droom over zo’n prachtig schaap in onze tuin…
Als kers op de taart boden Theo en Bettine alle deelnemers een High Tea aan, uit dankbaarheid voor alle gezelligheid die zei al die jaren hebben mogen beleven met vele MG vrienden.
Een fijn dag om op terug te kijken, weliswaar met een lach en een traan om dat wat was en niet zo vanzelfsprekend is voor de toekomst. Dank Theo, Bettine, Liesbeth en Jochem. Deze dag staat in ons geheugen als onvergetelijk.

Peter en Lucienne Bieshaar.