Verslag van de Rit Beerschooten naar Oudewater, een gezamenlijke  autorit van de MGATO en MGTTO .

Zondag 28 april 2019, wij rijden met onze MGA vanuit Noord Holland naar Paviljoen Beerschooten in de Bilt. Het is altijd weer gezellig om de andere clubleden weer te ontmoeten. Er is ook een mooie beeldentuin van Jits Bakker, een veelzijdige kunstenaar.

Na de koffie met de heerlijke “home made” koeken van Jos van Tienen, was het tijd voor het uitdelen van de route. En zoals altijd met de nodige vragen tijdens de route. Opletten dus!!

Het weer zag er redelijk betrouwbaar uit. Waarschijnlijk was het geen echt fietsweer, want wij konden heel relaxed toeren. Het rijden langs de oevers van de Lek met z’n uiterwaarden blijft voor ons altijd heel mooi. Op de dijk hadden we een stop met een speedy.  Zoals wie gooit de meeste flesjes om en daarna was er nog iets lekkers om te snoepen.

De route weer vervolgen en genieten want…… de zon liet zich ook regelmatig zien. Het landschap is heel gevarieerd met de net “geschoren” knotwilgen, het witte fluitekruid en de  gele koolzaadbloemen. De koeien en de lammetjes in de wei. En dan ook nog op de vragen letten.

Na de lunch in Vlist is er nog maar een klein deel van de prachtig uitgezette route te gaan. Op naar de Finish in het welbekende gezellige en gastvrije Praethuys in Oudewater.

Wij willen iedereen die deze rit mogelijk gemaakt hebben hartelijk bedanken. In het bijzonder Jan en Elly Hauser en Jos en Paula van Tienen. Tot ziens allemaal,

Met de hartelijke  MGroet.

Bernadeth Westmeijer.