Het clubweekend in het Brugse Ommeland zou op vrijdagochtend in Goes beginnen en omdat het voor de meesten toch wel ver rijden was, kwamen velen van ons op donderdagmiddag, door storm en regen geteisterd, al in Goes binnendruppelen. In de bar was het heel gezellig en was alle nattigheid weer snel vergeten, ‘s avonds had Jos voor iedereen een maaltijd geregeld waarbij wij konden genieten van de zeeuwse mosselen of een grote karbonade.

Gelukkig was het vrijdagochtend droog en konden wij na een uitgebreid ontbijt vertrekken.
De route nam ons over de snelweg en door de Westerschelde tunnel van 6.6km lang, dat was best een ervaring in een MGA. Tot onze verrassing stopten wij bij een struisvogel boerderij! Hier had Eddy zijn drone in de lucht en kon zo een fimpje van alle MGA’s maken. Op de boerderij konden wij de vogels bekijken (en aanraken!) en de vriendelijke eigenaar vertelde ons uitgebreid over het houden van de vogels. Na de rondleiding stond er een lunch voor ons klaar en met een blauwe lucht zijn wij daarna doorgereden naar ons hotel in Oostkamp nabij Brugge.

Na een gezellige borrel en een lekkere maaltijd in het hotel, waarbij Eddy ons nog een uitleg gaf over het gebied tijdens de eerste wereldoorlog, was de dag voorbij.

Zaterdagochtend werden wij wakker van de regen en na een uitgebreid ontbijt vertrokken wij naar de Westhoek van Vlaanderen. Hier bezochten wij de Dodengang bij Diksmuide langs de rivier de IJzer om te bekijken hoe en waarom de Belgen de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog hebben gegraven en hoe hun leven er daar heeft uitgezien. Door de regen werd het beeld ervan nog realistischer en besef je nog meer wat een vreselijk lijden daar heeft plaatsgevonden.

Wij hebben in een caféetje daar in de buurt een drankje en een bord spaghetti gegeten, waarna het gelukkig droog werd en wij onze tocht konden vervolgen. In een lange rij zijn wij naar de koekjesfabriek van Jules Destrooper gereden. Daar kregen wij een uitleg over het ontstaan van de koekjesfabriek, en onder het genot van een kopje thee of koffie alle koekjes mochten proeven! Daarna ging de hele stoet weer terug naar het hotel voor een borrel en een lekkere maaltijd. Tijdens het eten werd de winnaar van de Selfie-wedstrijd bekend gemaakt. In het routeboek stond namelijk de opdracht om een Selfie te maken met de auto op een mooie lokatie. Tot onze verbazing hadden wij gewonnen met onze foto, naast een mooie fles Rodenbach kregen wij ook, zoals gebruikelijk, de eer om dit stukje te schrijven.

Voor de zondag stond de stad Brugge op het programma. Het was een autoloze zondag dus mochten wij met onze auto’s de binnenstad niet in, maar Eddy had plaatsen geregeld in een grote parkeergarage in de buurt van het centrum en konden wij te voet de binnenstad ontdekken. Met heerlijk na-zomer weer hebben wij een wandeling door het centrum gemaakt waarna wij in het biermuseum hebben geluncht met heerlijke broodjes en een glas Belgisch bier. En naar een dankwoord van Han voor Jos, Paula, Eddy en Petra voor het organiseren van een geslaagd weekend is iedereen weer naar huis gereden. Ook namens ons een hartelijk dank naar de organisatie voor een heel gezellig weekend.

Joan en Bryan